
ویروس های کرونا ، خانواده بزرگی از ویروس ها هستند که باعث طیف وسیعی از بیماری ها از سرماخوردگی معمولی گرفته تا بیماری های شدید مانند سارس و مرس می شوند . بیماری ویروس کرونا ( کوید 19) یک گونه جدید است که در سال 2019 کشف شد . این ویروس قبلا در انسان ها شیوع پیدا نکرده بود . ویروس های کرونا ، ویروس مشترک بین انسان و دام هستند . تحقیقات نشان می دهد سارس از گربه زباد و مرس از شتر یک کوهانه به انسان منتقل شده است . چندین ویروس کرونا در حیوانات کشف شده است که هنوز انسان ها را آلوده نکرده اند .
نشانه های رایج آلودگی شامل علائم تنفسی ، تب ، سرفه ، تنگی نفس و مشکلات تنفسی است . در موارد شدید تر ، ویروس می تواند باعث ذات الریه ، سندرم تنفسی حاد ، نارسایی کلیه و حتی مرگ شود .
توصیه های استاندارد برای جلوگیری از شیوع این ویروس شستشوی منظم دست ها ، پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه و عطسه و پختن کامل گوشت ها و تخم ها است . از تماس نزدیک با افرادی که علائم بیماری تنفسی مانند سرفه و عطسه را دارند ، خودداری کنید .
شیوع ویروس جدید کرونا (کوید 19)
کوید 19 نوع جدید ویروس کرونا است که در اواخر سال 2019 در وهان چین کشف شد . این نوع خاص به وسیله ویروسی به نام SARS-CoV-2 ایجاد شده است . همانند سارس و مرس این ویروس کرونا احتمالا از طریق حیوان ( یک خفاش یا حیوان دیگر ) به انسان منتقل شده است .
علائم ابتلا به کرونا بین 2 تا 14 روز پس از ابتلا ظاهر می شوند . این علائم عبارتند از :
- تب
- سرفه
- مشکلات تنفسی
عوارض این ویروس برای برخی از افراد خفیف است در حالی که برای بقیه مشکلات شدید تنفسی مانند سارس ایجاد می کند و می تواند باعث مرگ شود . این ویروس هم چنین می تواند باعث بروز عوارضی مانند ذات الریه یا برونشیت شود . عوارض بیماری بین بچه ها ، افراد مسن و کسانی که بیماری قلبی یا تنفسی دارند و یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند رایج تر است .
سازمان بهداشت جهانی ویروس کوید 19 را به خاطر شیوع گسترده اش یک بیماری همه گیر در نظر گرفته است . این ویروس جدید است و سیستم ایمنی بدن آمادگی مقابله با آن را ندارد ، بنابراین ویروس به سرعت از فردی به فرد دیگر منتقل می شود .
طبق اعلام مرکز پیشگیری و کنترل بیماری (CDC) افراد زیر بیشتر در معرض خطر هستند :
- افراد نزدیک با مبتلایان و کارکنان مراقبت های بهداشتی نزدیک به افراد مبتلا
- افرادی که از کشورهای مبتلا شده باز می گردند (چین ، ایران ، کره جنوبی و ایتالیا )
انتقال کوید 19
از آنجا که کوید 19 یک ویروس جدید است ، انتقال آن مشابه ویروس های کرونا قبلی در نظر گرفته می شود . طبق اظهار مرکز پیشگیری و کنترل بیماری کوید 19 عمدتا از طریق فرد به فرد شیوع پیدا می کند . شما در معرض خطر هستید اگر :
- نزدیک یک فرد مبتلا هستید . (حدود 6 قدم )
- در معرض سرفه یا عطسه یک فرد مبتلا قرار دارید .
اگر فردی سطح یا شیئی را لمس کند که ویروس روی آن قرار دارد ، سپس دهان ، بینی و چشم خود را لمس کند ممکن است به کوید 19 مبتلا شود . اما مرکز پیشگیری و کنترل بیماری می گوید این روش اصلی شیوع ویروس نیست .
گروه های پرخطر
بر اساس تاثیرات کوید 19 در چین ، گروه های زیر بیشتر در خطر ابتلا به این بیماری هستند :
- افراد مسن تر
- افراد مبتلا به بیماری ریه
- افراد مبتلا به بیماری قلبی
- مبتلایان به دیابت
افراد این گروه ها و هر شخصی که بیماری مزمن داشته باشد باید بیشتر احتیاط کند . این افراد باید از مسافرت های غیر ضروری و حضور در ازدحام جمعیت اجتناب کنند و تا جایی که ممکن است در خانه بمانند و با مشاهده اولین علائم بیماری به دنبال مراقبت های پزشکی بروند .
تشخیص کرونا
برای تشخیص ویروس کرونای جدید ، بیماران مشکوک و دکترهای مربوطه می بایست سابقه مسافرات به چین و دیگر مناطق آلوده و سابقه تماس با افراد مبتلا را به دست بیاورند .
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری یک آزمایشگاه را برای تست کوید 19 در ایالت متحده ایجاد کرده است . این آزمایش از طریق بینی یا گلوی بیمار انجام می شود و در مکان های تعیین شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در ایالت متحده و و آزمایشگاه های بین الملی واجد شرایط موجود است .
مراحل تشخیص ویروس کرونا شامل بررسی سابقه پزشکی ، سابقه مسافرت و آزمایش فیزیکی است . اغلب مواقع بیماری به عنوان یک سرماخوردگی معمولی شناخته می شود و بیمار به منزل فرستاده می شود . اگر علائم بیماری شدید باشد تیم مراقبتی بیمار را برای تشخیص ویروس تست می کند . این کار با گرفتن نمونه خون یا آزمایش از طریق گلو یا بینی انجام می شود .
درمان کرونا
هیچ واکسن یا دارویی برای درمان کرونا وجود ندارد . با این حال معالجه ها برای کرونای خفیف موثر است و می تواند باعث بهبود وضعیت بیمار شود .
برای کنترل کرونا می توان از اقدامات زیر استفاده نمود :
- از یک دارو مانند تیلنول ( استامینوفن) برای کاهش تب استفاده کنید .
- از یک دستگاه بخار برای کاهش سرفه استفاده کنید .
- استراحت کنید .
- مایعات بنوشید .
نکته مهم : به کودک یا نوجوانتان آسپرین یا محصولات حاوی آسپرین ندهید . این کار خطر ابتلا به سندرم ری ( یک وضعیت کشنده ) را ایجاد می کند .
سارس ، مرس و بیماری های ایجاد شده با کوید 19 به نوع دیگر به مراقبت های بهداشتی نیاز دارند : هنگامی که سیستم ایمنی بدن بیمار در حال واکنش و پاکسازی ویروس است ، بستری شدن در بیمارستان ، اکسیژن ، مایعات و درمان های دیگر برای حمایت از بیمار نیاز است .
در حال حاضر دارویی برای سرکوب کردن یا نابود کردن ویروس کرونا وجود ندارد .
پیشگیری از کرونا
با انجام کارهایی که برای پیشگیری از آنفولانزا یا سرماخوردگی معمولی انجام می دهید ، می توانید از کرونا هم پیشگیری کنید :
- دستان خود را حدقل به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید .
- از لمس کردن چشم ها ، بینی و دهان اجتناب کنید .
- با استفاده از مواد شوینده موجود در خانه سطوح و اشیا را به طور مرتب تمیز کنید . اشیایی که بیشتر لمس می شوند مانند کنترل تلویزیون ، دستگیره در و تبلت ها را بیشتر تمیز کنید .
نحوه صحیح شستن دست ها برای پیشگیری از کرونا

اگر بیمار هستید برای محافظت از دیگران در خانه بمانید از رفتن به مدرسه یا محل کار خودداری کنید . اگر با دیگران زندگی می کنید و امکان دارد از یک اتاق و حمام جداگانه استفاده کنید .
اگر سرفه یا عطسه می کنید ، دهان و بینی خود را با یک دستمال بپوشانید و بعد از دور انداختن دستمال دستهایتان را بشویید . اگر دستمال ندارید آرنج خود را خم کرده و بر روی آن عطسه یا سرفه کنید .
ویروس کرونا چیست ؟
ویروس کرونا از خانواده ویروس های معمولی است که بخاطر داشتن تاج (کرونا در زبان لاتین به معنی تاج می باشد ) کرونا نامگذاری شده است . تاج از یک پروتئین به نام پروتئین سنبله تشکیل شده است که از سطح ویروس بیرون زده است .
انواع مختلفی از ویروس های کرونا وجود دارند . در حالی که اکثریت آنها باعث علائم سرماخوردگی خفیف ( مانند آبریزش بینی یا گلودرد ) می شوند ، ویروس های خطرناک تر مانند ویروس کرونا باعث مرس و سارس می شوند . این ویروس ها می توانند بیماری های خطرناکی مانند ذات الریه را ایجاد کنند و حتی باعث مرگ بیمار شوند .
ویروس های کرونا از راه های زیر بین افراد شیوع پیدا می کند :
- قطرات عطسه یا سرفه فردی که به این ویروس مبتلا است .
- لمس کردن ( به طور مثال دست دادن با فرد آلوده یا لمس کردن سطحی که به ویروس آلوده است و سپس لمس کردن دهان ، چشم یا بینی قبل از شستن دست )
- آب دهان ( آب دهان دفع شده از افراد مبتلا
شناخت ویروس های کرونا و دیگر بیماری ها تنها از طریق نشانه های بیماری غیر ممکن است . از آنجایی که دکترها برای تشخیص بیماری به چک کردن سابقه بیمار و آزمایشات فیزیکی نیازمند هستند ، برای تشخیص این ویروس به آزمایشگاه های مجهز نیاز است .
تا این تاریخ هیچ دارویی وجود ندارد که بتواند از ویروس پیشگیری یا بیماری را درمان کند . درمان برای بیماری کرونا حمایتی است ؛ یعنی زمانی که ویروس در حال آلوده کردن است ، بیمار تحت مراقبت قرار می گیرد تا سیستم ایمنی بدن ویروس را از بین ببرد .
انواع ویروس های کرونا
ویروس های کرونا به خانواده کروناویریده تعلق دارند و هفت نوع آن ها می توانند انسان ها را آلوده کنند .
چهار نوع ویروس کرونا باعث علائم سرماخوردگی معمولی می شوند .
این چهار ویروس (229E, NL63, OC43, HKU1) به عنوان ویروس کرونا همه گیر خوانده می شوند زیرا در سراسر جهان رایج هستند و اغلب افراد به آن مبتلا می شوند .
سه ویروس کرونا دیگر بسیار آزاردهنده هستند ، زیرا آن ها شرایط بسیار سخت مانند ذات الریه و مرگ را ایجاد می کنند .
این سه ویروس عبارتند از :
- ویروس کرونا جدید 2019 (کوید 19)
- ویروس کرونا سندروم تنفسی حاد ( سارس)
- سندرم تنفسی خاورمیانه (مرس)
مرس و سارس
این گونه های خطرناک ویروس از حیوانات به انسانها منتقل می شوند و به طور بالقوه کشنده هستند .
طبق ادعای مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ، مرس باعث تب ، سرفه و مشکلات تنفسی می شود که در نهایت منجر به ذات الریه می شود .
سارس باعث تب ، لرز ، بدن درد و عفونت های تنفسی می شود که می تواند کشنده باشد .
مرس در شبه جزیره عربستان هنوز هم وجود دارد . اما مورد سارس از سال 2004 به بعد در جهان مشاهده نشده است .